Apps en links

Digitale gezondheid

Apps en www. links

In dit thema vind je verschillende nuttige applicaties en links naar het internet om uw gezondheid optimaal te ondersteunen. Deze werden door onze apothekers goedgekeurd op basis van wetenschappelijke correctheid en bruikbaarheid. 

Apps

Medapp: Nederlandse app met geneesmiddelen wekkerfunctie die ervoor zorgt dat je dagelijks op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid je geneesmiddel inneemt. Deze app is bestemd voor de Nederlandse apotheken, waardoor de automatische bestelfunctie niet werkt in België.

Diabetes24  bevat onder meer een agenda, stappenteller, koolhydratenteller en injectie tracker. Ook kan u herinneringen instellen voor de injectiemomenten of de inname van pillen. Patiënten en artsen kunnen ook de data van vroegere bloedglucosemetingen raadplegen.

 

WWW. links

www.thuisarts.nl: is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten.   

www.apotheek.nl:  initiatief van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie met duidelijke informatie over geneesmiddelen op maat van iedere patiënt.

www.mijnvoorbehoedsmiddel.be: een betrouwbare website over alle voorbehoedsmiddelen in elk stadium van je leven.

www.mlds.nl: een nederlands website over alles wat met maag, lever en darm te maken heeft.

 

Zelf ook een leuke app of link gevonden? Stuur ze ons door en wij bekijken je suggestie om deze op te nemen op onze site.