Haarverzorging

Haarverzorging

Iedereen wil zo lang mogelijk sterk en gezond haar hebben en houden. Dit is niet altijd even makkelijk. Onze omgeving, onze voeding en onze leeftijd hebben een enorme invloed op onze haargroei. Het is daarom belangrijk om goed te weten hoe we ons haar moeten verzorgen. In dit thema geven we een overzicht hoe we ons haar kunnen verzorgen zodat het dagelijks in topvorm is.

Haarverzorging bij roos?

Door een voortdurende vernieuwing van de huid kunnen er huidschilfers ontstaan tussen de haren. Wanneer er sprake is van overmatige huidvernieuwing, kan roos ontstaan. Roos is niet gevaarlijk voor uw haar, maar kan als zeer vervelend worden beschouwd. Een veel voorkomend haarprobleem is bijvoorbeeld het hebben van roos.

Haarverzorging bij vet haar?

Normaal haar wordt "vet haar" wanneer het meer talgvet bevat dan normaal. Vaak gebeurt dit door een overmatige werking van de talgkliertjes. Haar wordt vaak vet onder invloed van hormonen, daardoor gaat erfelijke haaruitval op jonge leeftijd vaak gepaard met vet haar. Indien de temperatuur stijgt, neemt de talgvetproductie vaak ook toe. Wanneer iemand last heeft van vet haar, kan er het beste regelmatig een shampoo worden gebruikt tegen vet haar. Daarnaast moet er niet te veel worden gekamd etc. Vet haar heeft een aantal onaangename eigenschappen, zo kan het bijvoorbeeld vies ruiken, is het moeilijk in model te brengen en plakt het haar aan elkaar. 

Haarverzorging bij droog haar?

Het is niet makkelijk om van het hoofdhaar vast te stellen of het droog is. Haar dat minder vocht en talg bevat dan gemiddeld, kan worden beoordeeld als "droog". Kenmerken van droog haar is dat het ruw aanvoelt, vaak veel gespleten punten bevat, niet glanst en gemakkelijk afbreekt.

Haarverzorging bij dun haar en haaruitval?

Wanneer door haaruitval de gehele haardos dunner is geworden, kan de hoofdhuid zichtbaar worden. Ondanks dat de desbetreffende persoon van nature dik haar kan hebben. Er zijn verschillende manieren om verdere haaruitval te voorkomen, u kunt uw huisarts of dermatoloog laten onderzoeken waardoor de haaruitval veroorzaakt wordt, zodat er een toepasselijke oplossing kan worden gegeven.

Haarverzorging bij beschadigd haar?

Verkeerde haarverzorgingsmiddelen en andere oorzaken. Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen bij beschadigd haar. Iedere persoon heeft een andere haarstructuur en haarsituatie. Er moeten haarverzorgingsmiddelen worden gebruikt die passen bij uw haar. Het is verstandig u voor te laten lichten door uw kapper of door uw apotheker. Behalve het gebruik van de verkeerde haarverzorgingsmiddelen, kan beschadigd haar ook worden veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon. De zon kan het haar ook beschadigen, meestal voelt het dan erg droog aan.